İçeriğe geç

2 Aylık Bebekle Nasıl Oynanır

2 aylık bebeğimle hangi aktiviteleri yapabilirim?

Bu erken çocukluk gelişimi aşamalarında, bebeğiniz sizinle daha fazla oyun oynamaya ve etkileşime girmeye hazırdır. Bebeğinizin karnında geçirilen zaman, sırt ve boyun kaslarını güçlendirir. …Gülümseyin! …Birlikte okuyun. …Yerde oynayın. …Yüz yüze. …Şarkı söyleyin ve hareket edin. …Okuyun. …Oyuncağı takip edin.

2 aylık bebeğin dikkatini ne çeker?

Siz onu bıraktıktan sonra, 2. ayın sonuna doğru, sizi 30 cm’ye kadar bir mesafeden takip edebilir. Bu ayda bebekler özellikle kırmızı nesnelere ilgi duyarlar. Bebekler ayrıca iki aylık olduktan sonra ses çıkarmaya başlarlar.

2 aylık bebeğe hangi hareketler yaptırılır?

Bebeğiniz ikinci aydan itibaren spor yapmaya başlayabilir, ancak ilk hareketlerinde çok nazik olmalısınız. Başlamak için iyi bir yol, iki elinizi tutup kollarınızı çaprazlayıp açmak, ayakları karın bölgesine doğru çekmek ve sonra onları tekrar düz bir pozisyona getirmek ve onu esneme hareketlerine alıştırmaktır.

2 aylık bebek nelerden hoşlanır?

Pastel ve parlak renkli nesnelere dokunmayı sever, elleriyle kavradığı şeyleri sallar ve sık sık ağzına götürür. El ve vücut hareketleri bir önceki aya göre daha koordinelidir ancak henüz tüm vücudunu kontrol edemez. Bebek duyduğu seslerden büyük zevk alır ve kendi sesini duymaya çalışır.

2 aylık bebek rutini nasıl olmalı?

2-3 ay arasında 24 saat içerisinde ortalama 14-16 saat uykuya ihtiyaç duyarlar; bunun 8-9 saati gece 22.00-23.00 ile sabah 07.00 saatleri arasındadır.

2 aylık bebek oyuncakla oynar mı?

2. aydan itibaren ses çıkaran, tepkiselliği ve görme yeteneği artan bebekler için asılarak veya sallanarak kullanılabilen müzikli, renkli oyuncaklar (sarı ve kırmızı gibi ana renkler) tercih edilebilir. 3-5 ay için en uygun oyuncak çıngıraktır, 4. aydan sonra kavrama yeteneği artar.

Bebeğin ilk oyuncağı ne olmalı?

Bebek için alınabilecek ilk oyuncaklar yumuşak, renkli çıngıraklar veya çok fazla detayı olmayan el oyuncakları olabilir. Bebek müzikli oyuncaklar veya dönen oyuncaklar tercih edilebilir. 2. ay ve sonraki aylarda bebeğin fiziksel gelişimini ön plana çıkaran oyunlar tercih edilmelidir.

Agu demeye ne zaman başlar?

Bebek 3. ayın sonu ve 4. ayın başında gevezelik etmeye/gevezelik etmeye başlar. Bebeğinizin özellikle mutlu olduğunda ve oynadığında bu sesleri daha sık çıkardığını fark edeceksiniz.

Bebek sesli gülmeye ne zaman başlar?

Bebekler ne zaman yüksek sesle gülmeye başlar? Bebeğiniz bilinçli bir şekilde gülmeye başladığında, buna küçük bir kıkırdama eşlik edecektir, ancak 5. ayda gerçek kahkahayı duymaya başlayacaksınız. Bu noktada, bebeğiniz karnıyla gülerek sizi şaşırtabilir!

2 aylık bebek oturtulur mu?

Oturma, ayakta durma, emekleme ve yürüme gibi aktiviteler bebeğin kaba motor gelişimine dahildir. Bebeğin üst bedeninin gelişmesi için belirli sayıda ay geçmesi gerekir. Bebekler ancak dördüncü aydan itibaren kucaklarında desteklenerek oturabilirler.

Bebeğin kol kasları nasıl güçlendirilir?

Bebeğinizin kollarıyla dairesel hareketler yapın. Bu hareketi düz ve zıt yönde sürdürebilirsiniz. Egzersizlerinizi yaparken bebeğinizin bileklerini tutarak, kollarınızı çapraz şekilde açarak ve esneterek bebeğinizin kaslarını esnetebilir ve rahatlatabilirsiniz.

2 aylık bebek 7 kilo normal mi?

Persentil tablosuna göre 2 aylık bir erkek bebeğin ortalama ağırlığının 5,4 kg olması muhtemeldir. 4 kg’dan az (alt sınır) ve 7 kg’dan fazla (üst sınır) ağırlığındaki bebeklerin gelişim aşamasının diğer gelişimsel değerler (boy-baş çevresi) kullanılarak belirlenmesi gerekir.

2 aylık bebek sevildiğini hisseder mi?

– Bu ayda, önceki aylarda olduğu gibi, bebek memnuniyetsizliğini ve huzursuzluğunu ağlayarak ve bağırarak, memnuniyetini ise gülerek ve mutlu sesler çıkararak ifade edebilir. – Tepkileri ebeveynleri tarafından anlaşıldığında, bebek kendini güvende, mutlu ve sevilmiş hisseder.

Bebek annesinin yüzünü ne zaman tanır?

4 aylık bir bebek; anne ve babasını tanır ve onları diğer insanlardan ayırt eder.

2 aylık bebek nasıl yatırılmalı?

Bu dönemde bebeklerin çoğunlukla anne kucağında ve cenin pozisyonunda uyuduğu gözlemlenir. 2 aylık bebeklerde uyku pozisyonu: Bu aşamada, miniklerin hareket kabiliyetleri henüz yeterince gelişmemiştir. 2 aylık bebeklerin sırt üstü uyumaları önerilir.

2 aylık bebekle gezilir mi?

Bebekle tatile çıkmak mümkün mü? Birkaç şeyi önceden düşünürseniz mümkün. Uzmanlar, bebeğinizle ilk seyahatinize çıkmadan önce bebeğinizin en az üç aylık olması gerektiğini, çünkü ancak o zaman stresin biraz azalacağını söylüyor.

2 aylık bebeğe ne verebilirim?

İki aylık bebeklere her iki ila üç saatte bir anne sütü verilebilir. Bebeğinizi 24 saatte ortalama 6 ila 10 kez emzirebilirsiniz. Bu süre zarfında sadece anne sütü ile beslenmelidir.

2 aylık bebek uyanıkken neler yapar?

Bebeğinizi karnına yatırdığınızda, başını 45 dereceye kadar kaldırabilir ve yana doğru hareket ettirmeye başlayabilir. Ayrıca kollarını yanlara doğru açarak bir uçak gibi hareket edebilir.

Bebeğimle hangi oyunları oynayabilirim?

Bu yazımda 10, 11 ve 12 aylık bebeklerle oynanabilecek farklı oyunlardan bahsedeceğim. … Kurdele oyunu. … Sokakta / Parkta. … Su ve kaşık oyunu. … Ölçü kabı oyunu. … Ayna oyunu. … Tünel oyunu. … Bant oyunu.Daha fazla makale…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir